La kinesiologia es podria definir com un sistema d’atenció medica natural que combina el test muscular manual amb els principis de la Medicina Tradicional Xinesa, amb l’equilibració de l’energia i d’altres modalitats o teràpies. Es una pràctica totalment holística, que te en compte l’interrelació existent entre l’estructura corporal, química, psicològic, afectiu i sistemes d’energia.
L’avaluació kinesiológica fa servir el test muscular per fer que el cos indiqui amb precisió el lloc i l’origen dels desequilibris i ens indiqui, tanmateix, el tractament mes adient a seguir. La kinesiologìa fa servir una serie de correccions i tractaments específics, que malgrat acostumen a ser suaus, son a l’hora molt eficaços, remeis que gairebé quasi sempre produeixen alivi i restauren l’equilibri al moment.
El que s’ha fet amb la kinesiología es establir una connexió adicional entre meridians i aquells músculs específics amb els que estan “energèticament” relacionats. Aquests sistema d’atenció mèdica utilitza el test muscular manual per avaluar l’energia de la persona i aplicar, seguidament, una serie de tècniques que estimuli el flux saludable de l’energia per tot el cos.
Si be la pràctica de la kinesiologia està molt estesa pels Estats Units, no passa el mateix a d’altres països, i malgrat es una activitat en expansió i cada vegada hi han mes persones que es preparen per exercir aquesta professió, no es feina fàcil. La majoria dels professionals combinen la kinesiologia amb d’altres teràpies, com nutrició, osteopatia, quiropràctica, psicoteràpia, i d’altres maneres de treballar el cos. Per l’ho tant, malgrat la kinesiologia constitueixi la base principal del treball, el mes normal es que cada practicant, segons la rama que practiqui i les tècniques complementaries que utilitzi, tingui els seus propis punts de vista que probablement seran diferents als demès.
A l’hora d’escullir un kinesioleg, l’ideal es que fes servir una combinació de teràpies adients a les teves necessitats, es a dir, si tens un problema d’esquena, la primera elecció podria ser un osteòpata o un quiropràctic que fes servir la kinesiologia, d’altre banda, si el problema es d’estres o ansietats, es pot recorre a un kinesioleg que estigues especialitzat en qüestions anímiques o afectives, o si tens un problema nutricional o de tipus al.lergic, el professional que millor podria tractar-te seria un nutricionista. De qualsevol forma, el que es important, es trobar el professional amb el que et sentis comodo.


ramon boladeras

Terapeuta kinesiológico, ayuda emocional

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *